Hero

Cunoașteți toate beneficiile renunțării la fumat?

Există o mulțime de motive și beneficii pentru a renunța la fumat. Pe lângă faptul că economisiți bani, puteți vedea imediat beneficiile pentru sănătate!

Când renunțați la țigări, veți descoperi că corpul și creierul dvs. trec prin schimbări bune, zi de zi, săptămână după săptămână. Corpul dvs. se poate reface, veți arăta mai bine, veți avea mai multă energie și vă veți simți mai sănătos.

20 minute

Pulsul și ritmul cardiac scad imediat ce ați terminat ultima țigară. Tensiunea arterială începe să revină la normal.

12 ore

Corpul dvs. elimină monoxidul de carbon găsit în țigări din corp. Nivelurile revin la normal și nivelul de oxigen crește.

o zi

Pe măsură ce tensiunea arterială scade, circulația dvs. se îmbunătățește. Ați redus deja riscul de boli cardiace din cauza tensiunii arteriale ridicate cauzate de fumat.

2 zile

Nervii dvs. încep să se estompeze și simțul gustului și mirosului dvs. va reveni la normal.

3 zile

Orice urmă de nicotină din corpul dvs. va dispărea complet. Este posibil să aveți simptome de îndepărtare a nicotinei, dar acestea vor trece în curând.

o lună

Pe măsură ce plămânii se vindecă, puteți observa mai puțină tuse și dificultăți de respirație. De asemenea, ați putea găsi mai ușor să faceți exerciții fizice.

9 luni

Până în acest moment, plămânii dvs. se vor vindeca semnificativ. Cilii (ca firele de păr mici) din interiorul plămânilor dvs. se vor recupera din cauza fumului de țigară.

un an

Când ați renunțat la fumat de un an. Riscul dvs. de boli coronariene va fi la jumătate. Va continua să scadă.

5 ani

Arterele și vasele de sânge încep să se lărgească din nou, după ce s-au vindecat. Ați redus riscul de a face cheaguri de sânge și de a suferi un accident vascular cerebral.

10 ani

La 10 ani, v-ați redus șansele la jumătate de a muri de cancer pulmonar și ați redus în mod semnificativ riscul de a face cancer la gură, gât sau pancreas.

15 ani

Șansele dvs. de a dezvolta boli de inimă sau de a face cancer pancreatic sunt aceleași cu cineva care nu a fumat niciodată.

20 ani

Riscul dvs. de a muri dintr-o cauză legată de fumat - cum ar fi boala pulmonară sau cancerul - este acum la fel de scăzut ca cineva care nu a fumat niciodată o țigară.

Există o mulțime de motive și beneficii pentru a renunța la fumat.

Faceți testul de mai jos și vedeți cât de mult știți despre renunțarea la fumat, beneficiile, suportul și metodele disponibile pentru a vă ajuta să renunțați.

Întrebarea 1

Fumatul ajută oamenii să se descurce cu stresul.

INCORECT!

CORECT!

Fumatul nu ajută împotriva stresului, dar reduce simptomele de îndepărtare a nicotinei, cum ar fi iritabilitatea, starea de spirit scăzută, poftele - iar acest lucru vă păcălește gândul să credeți că fumatul ajută la stres.

Fumatul nu vă ajută să faceți față stresului; de fapt dependența de nicotină vă poate crește nivelul de stres și vă poate face să vă simțiți mai rău.

Sfat

există o mulțime de activități care pot ajuta la reducerea stresului fără a avea o țigară; aceasta include exerciții, tehnici de respirație și relaxare și distracție cu prietenii.

când vă simțiți stresați, încercați să râdeți, acest lucru vă crește hormonii de a vă simți bine și reduce hormonul de stres.

Întrebarea 2

Renunțarea la fumat poate îmbunătăți viața sexuală.

INCORECT!

CORECT!

Bărbații care fumează au spermatozoizi de calitate mai slabă și impotență crescută.

Când renunțați la fumat fluxul de sânge și sensibilitatea se îmbunătățește, acest lucru poate însemna erecții mai bune și o plăcere sexuală îmbunătățită.

Sfat

a avea un motiv personal pentru a renunța la fumat vă poate ajuta cu adevărat să vă oferiți motivația de care aveți nevoie pentru a reuși. Scrieți o notă a motivului dvs., astfel încât să o puteți privi dacă sunteți ispitit!

înscrieți-vă pentru a primi mesaje de la clinica Stop Smoking din Londra pentru a vă ajuta să vă mențineți motivați atunci când renunțați la fumat.

Întrebarea 3

Veți arăta mai bine după ce veți renunța la fumat.

INCORECT!

CORECT!

Studiile au descoperit că persoanele care nu fumează sunt de trei ori mai atractive pentru potențialii parteneri decât fumătorii.

Renunțarea la fumat are ca rezultat un aspect îmbunătățit, inclusiv reducerea ridurilor și îmbătrânirea pielii.

Sfat

renunțați la fumat și cu banii economisiți tratați-vă cu niște haine noi.

aruncați toate țigările și scrumierele și curățați dinții la dentist pentru a scăpa de petele de fumat.

Întrebarea 4

Dacă reduceți numărul de țigări pe care le fumați pe zi, acesta va avea un beneficiu pentru sănătate.

INCORECT!

CORECT!

Dacă fumați mai puțin, probabil că veți lua doar mai multe pufuri, inspirați mai adânc și mai mult și veți fuma mai mult din țigară.

Singura modalitate de a reduce riscul problemelor de sănătate cauzate de fumat este de a renunța complet.

Sfat

înscrieți-vă pentru a primi mesaje de la clinica Stop Smoking din Londra pentru a vă ajuta să vă mențineți motivați atunci când renunțați la fumat.

faceți o listă cu motivele pentru care doriți să renunțați la fumat și păstrați-le pentru a vă reaminti când renunțați.

Întrebarea 5

Renunțarea la fumat va crește șansele de a rămâne însărcinată.

INCORECT!

CORECT!

Fumatul reduce fertilitatea atât la femei, cât și la bărbați și poate crește durata necesară pentru a rămâne însărcinată.

Bărbații care fumează au un număr mai mic de spermatozoizi decât bărbații care nu fumează. Când femeile nu mai fumează au o mucoasă uterină îmbunătățită, ceea ce face mai ușor să rămână însărcinată.

Sfat

dacă partenerul fumează, determinați-l să nu mai fumeze cu dvs. sau rugați-l să nu fumeze în jurul dvs.

doriți doar o țigară? În schimb, încercați un spray nazal cu nicotină pentru o doză rapidă și eficientă de nicotină care să vă scadă pofta.

Întrebarea 6

Folosirea țigărilor electronice este la fel de periculoasă ca și fumarea țigărilor.

INCORECT!

CORECT!

Țigara electronică nu este în totalitate fără riscuri, dar știm că sunt mult mai puțin dăunătoare decât dacă ar trebui să continuați să fumați.

Există dovezi științifice bune și fiabile că țigările electronice sunt mult mai puțin dăunătoare decât țigările.

Sfat

înscrieți-vă pentru a primi mesaje de la clinica Stop Smoking din Londra pentru a vă ajuta să vă mențineți motivați atunci când renunțați la fumat

obțineți ajutor pentru alegerea unei țigări electronice și a unui lichid potrivit pentru dvs. de la un magazinul specializat. Puteți găsi o listă cu magazinele de vape aici

Întrebarea 7

Fumatul în preajma unei prietene însărcinate sau a unui membru al familiei este la fel de nociv pentru bebeluș ca și cum ar fuma.

INCORECT!

CORECT!

Un mediu 100% fără fum este recomandat tuturor femeilor în timpul sarcinii pentru a îmbunătăți șansele de a naște un copil sănătos.

Fiind expus fumului de tutun al altor persoane are aceleași riscuri pentru un copil ca fumatul mamei.

Sfat

nu vă bazați pe o singură metodă pentru a nu mai fuma - încercați serviciul nostru cu mesaje motivaționale, NRT sau comprimate de la medicul dvs.

dacă știți de ce fumați sau situațiile în care fumați aveți mai multe șanse, puteți face modificări simple pentru a vă ajuta să renunțați!

Întrebarea 8

Durează aproximativ o lună după renunțarea la fumat, înainte de a vedea orice îmbunătățire a respirației și a stării dvs. fitness.

INCORECT!

CORECT!

În maxim 72 de ore de la renunțarea la fumat, respirația dvs. se va îmbunătăți și veți începe să vă simțiți mai energici.

În termen de 12 ore de la renunțarea la fumat, monoxidul de carbon găsit în țigări este îndepărtat din corp. Nivelurile revin la normal și nivelul de oxigen crește.

Sfat

creșteți șansele de a renunța la fumat folosind produsele pentru a renunța la fumat cu ajutor motivațional.

păstrați-vă aproape produsele pentru renunțarea la fumat pentru a le putea folosi în loc să fumați.

Întrebarea 9

Gestionarea poftelor de nicotină și a simptomelor de îndepărtare a nicotinei este importantă pentru a renunța cu succes la fumat.

INCORECT!

CORECT!

NRT sunt produse care vă oferă un nivel scăzut de nicotină pentru a ajuta la gestionarea poftelor, astfel încât să puteți renunța la fumat

Una dintre cele mai grele părți ale renunțării este gestionarea poftelor de nicotină și a simptomelor de îndepărtare a acesteia.

Sfat

folosind două forme diferite de NRT, de obicei plasturele și unul dintre produsele orale pot fi deosebit de utile în timp ce renunțați la fumat.

există mai multe produse din care puteți alege, inclusiv plasturi, gumă și pastile, inhalator, microtablete și spray-uri.

Întrebarea 10

Dacă fumați 10 țigări pe zi, renunțarea la fumat pe un an va însemna că economisiți aproape 2000 de lire sterline?

INCORECT!

CORECT!

Fumatul mediu de 10 țigări pe zi va economisi 38 lire pe săptămână atunci când renunțați la fumat.

Renunțarea la fumat nu numai că vă face să vă simțiți mai bine; este de asemenea grozav pentru contul dvs. bancar!

Sfat

înscrieți-vă pentru a primi mesaje de la clinica Stop Smoking din Londra pentru a vă ajuta să vă mențineți motivați deoarece renunțați la fumat și începeți să economisiți bani.

descărcați un joc pe telefon pentru a vă juca pentru a vă menține ocupat mâinile și pentru a vă distrage de la fumat.


Vă rugăm să răspundeți la toate întrebările

Cheltuiți banii pe ceva pentru dvs.!

Renunțarea la fumat nu vă face numai să vă simțiți mai bine; banii economisiți pot fi cheltuiți pentru dvs. sau pentru familia dvs.! Răsfățați-vă cu haine noi sau cu bilete de avion sau cu o zi distractivă cu familia în aer liber. Câți bani în plus veți avea când renunțați la fumat?

Într-o săptămână puteți economisi

£38

Acesta este un produs nou pentru ten

Într-o lună puteți economisi

£167

Este o masă cu familia în oraș.

În șase luni puteți economisi

£1003

O sesiune de cumpărături

Într-un an puteți economisi

£2007

Începeți să economisiți pentru ceva cu adevărat special

Într-o săptămână puteți economisi

£77

Aceasta este tricoul echipei dvs. de fotbal

Într-o lună puteți economisi

£334

Aceasta este o pereche de adidași de firmă

În șase luni puteți economisi

£2007

Este o vacanță de lux

Într-un an puteți economisi

£4015

Unele zboruri de retur

Într-o săptămână puteți economisi

£115

Aceasta este aprovizionarea dvs. săptămânală pentru familie

Într-o lună puteți economisi

£501

Un obiect nou de tehnologie

În șase luni puteți economisi

£3011

Acesta este un televizor inteligent de ultimă generație

Într-un an puteți economisi

£6022

Este chiria pentru câteva luni

Ajutați pe cineva la care țineți să renunțe la fumat astăzi

Distribuiți această pagină pentru a ajuta pe cineva la care țineți să renunțe la fumat