Hero

DE CE FUMAȚI

Există multe motive pentru care fumați, dar faptul că aveți un motiv personal pentru a renunța vă poate oferi motivația de care aveți nevoie.

Dacă înțelegeți motivul penrtru care fumați, vă va fi mai ușor să găsiți modalități de a renunța la fumat.

Fumatul din cauza plictiselii

Plictiseala este un sentiment emoțional, atunci când vă plictisiți, creierul dvs. simte imediat nevoia să fumeze. Încercați să vă mențineți ocupat/ă atunci când vă plictisiți. Faceți niște exerciții, un puzzle sau descărcați un joc pe care să îl jucați pe telefon de fiecare dată când vă plictisiți.

V-ați gândit vreodată să utilizați țigări electronice atunci când vă simțiți plictisit/ă? Acestea pot fi ținute în mână ca o țigară normală, ceea ce este grozav dacă simțiți nevoia să aveți mâinile ocupate și degajate.

Fumatul și alcoolul

Atunci când beți alcool, este posibil să simțiți nevoia să fumați. Atunci când începeți să fumați pentru prima dată, cel mai bun lucru pe care ați putea să-l faceți este să renunțați la alcool pentru câteva săptămâni. Dacă simțiți nevoia să beți, utilizarea unui produs împotriva fumatului vă poate ajuta să vă controlați dorința de nicotină. Veți descoperi că anumite băuturi alcoolice vă pot provoca o dorință mai mare de a fuma decât altele; în acest caz, încercați să schimbați băuturile sau să le amestecați cu apă.

V-ați gândit vreodată să utilizați un spray pe bază de nicotină atunci când beți alcool? Utilizarea unui spray pe bază de nicotină reprezintă modul cel mai rapid de a introduce nicotină în fluxul sangvin. Este un lucru grozav atunci când simțiți dorința bruscă de a fuma și aveți nevoie de ceva urgent.

Fumatul când sunteți stresat

Este posibil să simțiți faptul că fumatul vă ajută să vă relaxați și reprezintă o modalitate bună de a face față stresului. Dar fumatul nu vă ajută să reduceți stresul. Dependența de nicotină poate spori nivelurile de stres și vă poate face să vă simțiți mai rău. Încercați să găsiți alte modalități de a gestiona stresul, cum ar fi exercițiile sau respirațiile profunde, acestea vă vor ajuta să vă calmați și vor îmbunătăți fluxul de oxigen, ceea ce va duce la relaxarea mușchilor dvs.

V-ați gândit vreodată să luați produsele pentru a renunța la fumat cu dvs. atunci când ieșiți în oraș? Utilizarea unui produs împotriva fumatului, cum ar fi guma cu nicotină, vă poate ajuta să gestionați dorința de nicotină, astfel încât să nu vă simțiți tentat/ă să fumați.

Fumatul dimineața

Fumatul dimineața, chiar de cum vă treziți, poate intra rapid în rutina zilnică, dar acest lucru va face și mai dificilă renunțarea la fumat. În ce perioadă fumați dimineața? La micul dejun, atunci când vă beți cafeaua, sau în drum spre muncă? Dacă știți perioada în care fumați, puteți schimba lucrurile astfel încât să nu mai fumați.

Știați că este mult mai ușor să evitați fumatul dimineața utilizând produsele împotriva fumatului? Plasați-le lângă pat sau acolo unde fumați de obicei prima dată pe zi și utilizați-le în loc să fumați o țigară.

Fumatul și socializarea

Multe persoane fumează atunci când ies în oraș. Unele sfaturi legate de evitarea fumatului în timpul socializării constau în evitarea poziționării alături de fumători și rezumarea la a frecventa locurile publice în care fumatul este interzis în interior.

V-ați gândit vreodată să utilizați comprimate prescrise de medic care să vă ajute să renunțați la fumat? Există două tipuri, și ambele sunt sub formă de comprimate (Champix și Zyban), ambele reduc dorința de nicotină, precum și simptomele de întrerupere a nicotinei, iar Champix reduce plăcerea pe care o simțiți atunci când fumați. Dar acestea nu sunt recomandabile dacă sunteți însărcinată.

Fumatul atunci când sunteți neliniștit

Unii oameni cred că fumatul ajută la reducerea anxietății, dar de fapt sporește acest sentiment. Renunțarea la fumat îmbunătățește starea de spirit și reduce anxietatea. V-ați gândit vreodată să utilizați tehnici de relaxare pentru a vă gestiona anxietatea în timp ce renunțați la fumat? Imaginați-vă un loc care vă face să vă simțiți calm și în siguranță și mergeți acolo în mod regulat.

Cafeina (de exemplu, în cafea, ceai sau băuturi energizante) și alcoolul vă pot face să vă simțiți mai anxios, prin urmare renunțați la acestea sau utilizați, în schimb, produse fără cafeină sau fără alcool.

Care sunt motivele pentru care doriți să renunțați la fumat?

Doresc să arăt și să mă simt mai bine

Renunțarea la fumat are un efect benefic asupra înfățișării dvs; acesta include întârzierea procesului de îmbătrânire și a apariției ridurilor. De asemenea, persoanele care renunță la fumat sunt mai puțin predispuse la afecțiuni gingivale și la căderea dinților.

Primiți asistență

Doresc să îmi îmbunătățesc viața sexuală

Persoanele care nu fumează sunt considerate ca fiind mult mai atrăgătoare de către potențialii parteneri decât persoanele care fumează. De asemenea, renunțarea la fumat poate duce la o erecție mai bună și la îmbunătățirea plăcerii sexuale.

Primiți asistență

Doresc să renunț la fumat pentru familie și pentru prieteni

Prin faptul că renunțați la fumat veți proteja atât sănătatea dvs. cât și a celor dragi prin neexpunerea la fum. Fumul de țigară sporește riscul ca aceștia să dezvolte cancer de plămâni, probleme cardiace și atac cerebral.

Primiți asistență

Sunt pe cale să devin sau sunt deja părinte

Dacă doriți sa-i oferiți copilului dvs. un început bun în viață, veți dori să renunțați imediat la fumat atunci când veți afla că sunteți pe cale să deveniți părinte sau dacă aveți deja un bebeluș.

Primiți asistență

Doresc să am mai mulți bani în bancă

În cazul în care aveți un buget lunar redus, sau un cont bancar cu fonduri reduse, renunțarea la fumat vă poate ajuta să economisiți bani pentru alte lucruri mai importante.

Primiți asistență

Doresc să îmi îmbunătățesc starea de sănătate

Sunteți probabil conștient/ă de riscurile la care sunt supuse inima, plămânii și viața dvs. în cazul în care fumați. Dacă fumatul vă afectează deja sănătatea sau dacă sunteți îngrijorat/ă cu privire la riscuri, acum este momentul cel mai potrivit să renunțați la fumat.

Primiți asistență

Cheltuiți banii pe ceva pentru dvs.!

Renunțarea la fumat nu vă face numai să vă simțiți mai bine; banii economisiți pot fi cheltuiți pentru dvs. sau pentru familia dvs.! Răsfățați-vă cu haine noi sau cu bilete de avion sau cu o zi distractivă cu familia în aer liber. Câți bani în plus veți avea când renunțați la fumat?

Într-o săptămână puteți economisi

£38

Acesta este un produs nou pentru ten

Într-o lună puteți economisi

£167

Este o masă cu familia în oraș.

În șase luni puteți economisi

£1003

O sesiune de cumpărături

Într-un an puteți economisi

£2007

Începeți să economisiți pentru ceva cu adevărat special

Într-o săptămână puteți economisi

£77

Aceasta este tricoul echipei dvs. de fotbal

Într-o lună puteți economisi

£334

Aceasta este o pereche de adidași de firmă

În șase luni puteți economisi

£2007

Este o vacanță de lux

Într-un an puteți economisi

£4015

Unele zboruri de retur

Într-o săptămână puteți economisi

£115

Aceasta este aprovizionarea dvs. săptămânală pentru familie

Într-o lună puteți economisi

£501

Un obiect nou de tehnologie

În șase luni puteți economisi

£3011

Acesta este un televizor inteligent de ultimă generație

Într-un an puteți economisi

£6022

Este chiria pentru câteva luni

Ajutați pe cineva la care țineți să renunțe la fumat astăzi

Distribuiți această pagină pentru a ajuta pe cineva la care țineți să renunțe la fumat