E timpul să renunț

Coronavirusul ne schimbă modul în care ne trăim viața. COVID-19 este o boală nouă care vă afectează plămânii și căile respiratorii. Trebuie să ne protejăm pe noi înșine și pe ceilalți. Acționând rapid, putem împiedica răspândirea acestuia. Începeți călătoria de a renunța la fumat astăzi. E timpul să renunț.

COVID-19 și Fumatul

Guvernul Regatului Unit a spus: „Dacă intenționați să renunțați la fumat, acesta este momentul potrivit pentru a face acest lucru. "Fumatul dăunează sistemului imunitar, ceea ce înseamnă că fumătorii sunt mai puțin protejați de infecții precum coronavirus și sunt astfel mai expuși riscului de:


  • apariție a infecțiilor respiratorii acute
  • infecțiile durează mai mult
  • infecțiile sunt mai grave decât pentru persoane nefumătoare

Nu mai fumați acum și vedeți imediat beneficiile pentru sănătate.

Nu contează de cât timp fumați sau câte țigari fumați pe zi, încetarea fumatului nu va fi doar benefică pentru sănătatea dvs. pe termen lung, dar veți vedea și beneficii pentru sănătate imediată.

20 minute

În 20 de minute, tensiunea arterială scade la nivelul la care a fost înainte de ultima țigară.

8 ore

În decurs de 8 ore, nivelurile de monoxid de carbon din sângele dvs. revin la normal.

24 ore

În decurs de 24 de ore, șansa dvs. de atac de cord scade.

2 saptamani

În 2 săptămâni până la 3 luni circulația dvs. se îmbunătățește și funcția pulmonară crește.

1 lună

În termen de 1 până la 9 luni, plămânii dvs. își recapătă funcția normală, reducând riscul de infecție.

10 ani

Până la 10 ani, riscul de cancer pulmonar este de aproximativ jumătate din riscul pentru fumător. De asemenea, scade riscul de cancer de gură, gât, vezică, rinichi și pancreas.

Asistență Stop Smoking în Londra

Știm că renunțarea la fumat poate fi dificilă, dar nu trebuie să faceți acest lucru singuri. Suntem aici pentru a vă ajuta în întreaga călătorie. Aveți mai multe șanse să încetați să fumați definitiv, cu sprijinul adecvat. În Londra, există multe ajutoare disponibile pentru a vă oferi informațiile, sfaturile și încurajările de care aveți nevoie pentru a renunța complet la țigări. Există mai multe opțiuni din care să alegeți:

Înțelegeți de ce fumați?

Există multe motive pentru care fumați, diferite persoane vor avea motive diferite. Pot fi oameni, locuri, situații, starea dvs. de spirit sau doar cum vă simțiți în acel moment. De exemplu, în momentul actual, mulți oameni se pot simți stresați, îngrijorați și anxioși. Aceste sentimente îi pot afecta pe toată lumea și pot fi dificil de abordat.

Fumătorii ne-au spus că ei cred că fumatul ajută la gestionarea sentimentelor de stres și anxietate, dar nu este așa. Nicotina vă poate crește de fapt sentimentele de anxietate. Atunci când știți care sunt declanșatorii care vă fac să fumați, puteți înțelege cel mai bun mod de a-i evita sau de a găsi modalități de a le gestiona, acest lucru vă va ajuta să reușiți și să renunțați la fumat definitiv.

Citește mai multe despre

Ce pot face pentru a contribui la oprirea răspândirii COVID-19?

Puteți ajuta să opriți răspândirea COVID-19 rămânând acasă.

  • Mergeți afară doar pentru a cumpăra alimente, din motive de sănătate sau pentru a merge la muncă (dar numai dacă nu puteți lucra de acasă).
  • Dacă ieșiți, mențineți în permanență o distanță de 2 metri (6ft) față de alte persoane.
  • Spălați-vă pe mâini imediat ce ajungeți acasă.
  • Nu vă întâlniți cu nimeni, nici cu prietenii sau cu familia.
  • Faceți astăzi ziua în care renunțați la fumat.

Puteți răspândi virusul chiar dacă nu aveți simptome.

Distribuiți această pagină pentru a ajuta pe cineva la care țineți să renunțe la fumat